Veronica Vargas, lokalvårdare

Vad har du för akademisk bakgrund/utbildningar?
– Jag är utbildad jurist och i mitt hemland arbetade jag som advokat under en lång period. Men jag blev tvungen att lämna mitt hemland och 2017 kom jag till Sverige med mina döttrar. Jag studerade svenska på SFI och jobbade hårt med att lära mig språket så snabbt som möjligt, samtidigt som jag också utbildade mig till Zumbainstruktör.

Hur kom det sig att du blev lokalvårdare?
– Efter några månader i Sverige hade jag lärt mig grunderna i svenska. Min högsta önskan var att kunna börja jobba heltid. Jag ville försörja mig själv och mina döttrar och samtidigt få arbetskamrater, komma in i samhället och anpassa mig till den svenska kulturen. Genom en vän fick jag höra talas om Bredablick Facility Services. Bredablick gav mig möjligheten att få ett jobb som lokalvårdare och välkomnade mig som medarbetare. Även om jag nu har ett heltidsjobb fortsätter jag att studera svenska på distans, och jag jobbar också fortfarande extra som zumbainstruktör en kväll i veckan.

Vad gör man som lokalvårdare/driftchef/säljare rent konkret och praktiskt?
– Som lokalvårdare arbetar man med många varierande uppgifter. Enkelt uttryckt ser man till att det är rent och snygg hos kunden. För min del handlar det om exempelvis rengöring av omklädningsrum, golv, möbler och fönster. Jag slänger sopor och ser till att det finns tillräckligt med material såsom toalettpapper, tvål, pappershandduk etc. Allt ska vara i sin ordning så att kundens verksamhet kan flyta på utan störningsmoment.

Vad behöver man kunna för att vara lokalvårdare/driftchef/säljare?
– Det är nödvändigt att känna till de rutiner som finns och se till att de följs. Ha kännedom om olika produkter och kemikalier som används. Veta hur man använder städverktygen på bästa sätt och ha en bra arbetsteknik. Man måste också vara noggrann och ansvarsfull eftersom man ofta ansvarar för sina egna städområden.

Vad motiverar dig mest i ditt arbete?
– Att göra ett bra jobb och optimera mitt sätt att arbeta. Jag gillar att se resultatet av mitt arbete, att de platser jag har städat är i toppskick när jag är klar. Då känner jag mig nöjd. När man jobbar hos Bredablick finns det också många möjligheter att utbilda sig mer och få avancera till nya arbetsuppgifter. Jag gillar att lära mig nya saker och utvecklas, och jag vet att jag kan göra det här.

Vad tycker du skiljer ut Bredablick från andra facility services-bolag?
– Jag gillar verkligen den goda kommunikationen som företaget har med sina kunder och att personalen är välutbildad inom sina respektive områden. All städpersonal är anställda hos Bredablick så kommunikationen mellan kund-chef-lokalvårdare fungerar jättebra. Bredablick ser också till att personalen får utbildning och har den kompetens som krävs, och att alla har det bra på jobbet. Det gör att vi trivs och tillsammans verkligen vill uppnå företagets mål att ge kunderna kvalitetsservice.

Hur är det att vara en del av Bredablick?
– Det är en bra upplevelse eftersom varje medarbetare kan utföra sitt arbete i sin egen takt. Jag och mina kollegor uppskattar att det är så god kommunikation mellan lokalvårdarna och cheferna. Vi har en bra arbetsmiljö. Våra chefer ser till att vi har alla verktyg och produkter som är nödvändiga, de gör allt de kan för att underlätta för oss. Vi har även möjlighet att kunna utvecklas och växa inom företaget.

Hur skulle du beskriva Bredablicks företagskultur?
– Jag uppskattar företagets värderingar. De fokuserar på arbetarnas trivsel och individuella behov. Vi känner att företaget tänker på oss som individer med familjer som möter oförutsedda händelser. De är flexibla och intresserade av sin personal.

Har du utvecklats under din tid på BFS och hur ser du på framtiden?
– Under den tid jag arbetat på BFS har jag lärt mig väldigt mycket. Ett nytt yrke, jag har utvecklat svenska språket mer (jag pratar ganska bra nu men har fått lite hjälp med att skriva helt korrekt svenska när jag svarade på dessa frågor) och hoppas kunna fortsätta lära mig ännu mer. Jag vill även vidareutbilda mig och utvecklas inom företaget och få möjlighet att kunna utföra andra typer av uppgifter.

Vilket är ditt bästa minne från Bredablick?
– Jag har många fina minnen. Min chef ringde mig och sjöng Happy Birthday på spanska. Älskade hennes ansträngning. Vid ett annat tillfälle kom min chef på IKEA och gav mig ljuvliga blommor och tackade mig för det goda arbete jag gjorde.

Vilka egenskaper tycker du är viktigast att ha för att man ska passa in och trivas på Bredablick?
– Att vara ansvarig, punktlig, fullfölja det som måste göras fullt ut. Att vara proaktiv och ge 100% av dig själv. Att utföra arbete med glädje. Ge ditt bästa och utmana dig själv att våga göra nya saker. Om du ger av dig själv kommer du få mycket tillbaka både av dina kollegor och chefer och av företaget.

Personalporträtt
Suzanna Dimitrijevic

”Min roll är att se till att allt flyter på varje arbetsställe jag ansvarar för.”

Våra tjänster

Avin - lokalvårdare på kontoret

Arbetsplatsnära tjänster

Med vårt breda utbud av tjänster är vi den enda leverantör av facility services ni behöver. Förutom lokalvård och andra servicetjänster kan vi ordna med vatten- och kaffemaskiner, entrémattor, fruktkorgar mm. Dessutom har vi specialistkompetens inom ett flertal städområden, bland annat renrumsstäd. Vi kan även drifta hela er reception och organisera era konferenser. 

En fastighetsskötare vid sin bil

Fastighetsnära tjänster

Vi ser om ert hus! Vare sig ni har behov av enklare vaktmästartjänster, fastighetsskötsel eller specialistkunskap inom fastighetsdrift eller trädgårdsskötsel är vi en leverantör för er! Vi kan dessutom erbjuda fullständiga förvaltningstjänster och byggkonsulttjänster såsom systematiskt brandskyddsarbete, radonkontroll, besiktningar, underhållsplanering och projektledning.  

Hör av dig till oss!

Har du någon fråga? Är du i behov av facility services för ditt företag eller vill du veta mer om oss eller våra tjänster? Du är välkommen att kontakta oss antingen via telefon, epost eller genom att använda vårt kontaktformulär nedan.

Telefon: 010-177 59 00. Öppettider: Vardagar 08.00-16.00

E-postadress: bfs@bredablickgruppen.se


Kontaktformulär


Kontakta oss!